Opnieuw gratis betaald.

Toegang tot Enkhuizen ?

In een eerder bericht “Gratis betaald” wijs ik al op de tegenstrijdigheid in opvattingen van het College en de opvattingen van de Wijchers en Kuijsten die ons proberen te sussen met de opvatting dat het betaald parkeren voor de bewoners gratis zal zijn.

Geen van beide opvattingen zijn juist.

De inkomsten zijn gebaseerd op schattingen, de uitgaven grotendeels onbekend. De tot dusver gegeven adviezen hebben € 100.00,- gekost.

Er zit nog voor € 50.000,- aan adviezen in de pijplijn.

Daarboven komen nog de kosten voor het in construeren van portaalpoorten met camera’s, soft en hardware en de kosten van onderhoud van het systeem.

Wie echt geloofd dat dit allemaal wel eventjes zal worden opgebracht door toeristen die Enkhuizen per auto aandoen, geloofd waarschijnlijk ook nog in Sinterklaas.

Zijn het nu nog alleen de binnenstadbewoners die een parkeervergunning moeten kopen, (pardon leges betalen) over twee jaar moeten alle inwoners dat.

Het digitale systeem dat men voor ogen heeft registreert het kenteken van elke binnenkomende en vertrekkende auto en bepaalt vervolgens de verblijfsduur.

Aan die verblijfsduur is geen limiet verbonden.

Men betaalt achteraf naar gelang de tijd die men in de stad heeft doorgebracht.

Alleen inwoners van Enkhuizen mogen per week een paar uur gratis parkeren in de binnenstad.

Omdat mogelijk te maken zal “het systeem” hun kentekens moeten weten. Er moet dus een data-base worden gemaakt en bijgehouden die de kentekens bevat van de inwoners van 1602. Zoiets kost geld en dus zullen er ook leges betaald moeten worden. In ruil voor de betaalde leges mogen zij dan een paar uur “gratis” parkeren.

Als U wilt weten hoe dat allemaal in zijn werk gegaan is moet U hier klikken voor het verslag van de vergadering waarin dit besluit is gevallen.

Het is een audioverslag, waarbij U tegelijkertijd het door de notulist gemaakte verslag kunt lezen. U hoeft niet alles af te luisteren, maar kunt direct doorgaan naar punt 9.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: