Buitenspel.

Het fascinerende van de gemeentepolitiek is natuurlijk de manier waarop het College, met achter zich het ambtelijke apparaat, keer op keer de Raad voor voldongen feiten plaatst of ze in buitenspelpositie manoeuvreert.

Bovenmeester Boland

Ik heb me in het verleden daar meermalen schamper over uitgelaten, uit ergernis over de gang van zaken.

Daar maak je binnen de gemeenteraad geen vrienden mee, dat begrijp ik ook wel, maar ik ben er niet op uit om het vriendje te worden van raadsleden.

Ik hoop alleen te bereiken dat ze zich, als gevolg van mijn kritiek, iets weerbaarder gaan opstellen en niet alles maar voor zoete koek slikken.

Een mooi voorbeeld van de manier waarop het College de Raad buitenspel probeert te zetten kunt U beluisteren tijdens de commissievergadering grondgebied.

Bovenmeester Boland legt daar keer op keer uit wat de raad in zijn ogen behoort te doen, om zijn betoog vervolgens af te sluiten met de (politiek correcte) constatering, dat het de raad uiteraard vrij staat iets anders te doen dan wat hem als juist voorkomt.

Pappa is niet boos, Pappa is alleen maar verdrietig als jullie niet doet wat ik  zeg. Dat toontje.

Het debat, dat in essentie gaat over het buitenspel zetten van de Raad is uiteraard alleen voor de liefhebbers en gaat tussen Kunst (PvdA) en Bokhove(SP) enerzijds en Boland anderzijds.

Op de inhoud van dat debat kom ik terug in een ander bericht, eerst maar eens een instructie hoe U het kunt beluisteren.

Ga naar de gemeentelijke website en klik op raadscommisies. U krijgt dan een lijst met mogelijkheden gepresenteerd. Kies de laatste, meeluisteren vergadering.

Er verschijnt een nieuw venster waarin U de vergadering die U wilt beluisteren kunt selecteren. Selecteer grondgebied en 17 november.

Zolang het geluidsfragment nog niet bewerkt is door de notulist, krijgt U het aangeboden als een aaneengesloten fragment.

Verder kunt U wat de weergave betreft kiezen uit Flash en Windows media. Als Uw browser Explorer is, is Windows de voor de hand liggende keuze. Anders kiest U voor Flash.

Het is dan een kwestie van vooruitspoelen naar 1 uur 58 minuten. Dat is het moment waarop het debat over de stadsvisie begint.

Veel politiek en ambtelijk jargon natuurlijk, maar niet te snel opgeven, duurt maar een half uurtje.

Boland verdedigd de visie, dat nu het volk gesproken heeft de Raad er zich niet meer mee moet bemoeien.

Kunst en Bokhove weigeren te accepteren dat ze buitenspel gezet worden. De rest lijkt het worst wezen of ze nu wel of niet buitenspel staan, zolang ze maar aanwezig mogen zijn.

Lees hier ook even wat ik er begin oktober over schreef.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: