Draai

Maandag vergadert de commissie Bofs (onder voorzitterschap van Joke Kuijsten) over een reactie van Enkhuizen op een brief van provincie.

Het betreft de vraag of in het kader van de herindeling van zuidelijk Westfriesland een informateur moet worden aangesteld.

De reactie’s van de overige gemeenten zijn al binnen en zijn hier te lezen.

Hoorn is voor, Drechterland en StedeBroec zijn niet tegen, maar zetten wel wat vraagtekens bij de tijdsplanning en de gekozen uitgangspunten.

Enkhuizen is tegen, en voert (na wat verwijten aan de provincie) aan,kuijsten dat de rest ook niet voor is. Wat mij betreft een wat ongelukkig gekozen argumentatie.

Het leuke is natuurlijk dat 6 maanden geleden (op aandringen van Joke Kuijsten) Hoorn bij de besprekingen moest worden betrokken en dat, nu die gemeente laat weten geen bezwaar te hebben tegen die gesprekken, Enkhuizen weer nee roept.

Gewoonlijk steunt de Raad het college maar ik ben toch benieuwd hoe ze deze 180 graden draai gaan beargumenteren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Draai”

  1. Het aanbod aannemen zonder draagvlak van andere gemeentes is nutteloos, maar ik vind nog steeds de “vier vragen” -die over meer dan bestuurskracht- relevant voor Enkhuizen. Dus die kunnen alvast door ons beantwoord worden.

    Like

  2. Wij waren eergisteren de enige fractie die vond dat er wel een informateur aan het werk moet gaan.
    Juist omdat we wel een onderbouwing willen en niet praten en overleggen lost helemaal niets op.

    Joke Kuijsten ChristenUnie

    Like

    1. Dat heb ik eerlijk gezegd niet gehoord Joke, wel dat het best allemaal wat vriendelijker kon. Maar het kan zijn dat ik even was afgeleid. Ook Bokhove was (dacht ik) voorstander van het gebruik maken van het aanbod, maar de rest ging gedachteloos mee.
      Eervolle vermelding verder voor Langbroek die een bescheiden poging deed om het idee van een fusie vanuit een positievere invalshoek te benaderen.
      Heeft daarover ook een leuk stukje geschreven op de website van Nieuw Enkhuizen waar ik t.z.t aandacht zal besteden.

      Like

Reageer !