Armoedzaaiers

blowverbodDe hereboeren uit StedeBroec hebben het nog maar eens goed ingewreven volgens de Enkhuizer Krant van vandaag.

De armoedzaaiers uit Enkhuizen mogen niet aanzitten aan hun wel gevulde tafel en de gelukzoekers in Andijk maken al helemaal geen kans natuurlijk.

Ze beschikken ze over voldoende bestuurskracht om zelfstandig te kunnen blijven. Zoiets kun je natuurlijk makkelijk van jezelf vinden. Bovendien is het niet zo heel erg moeilijk.

Het beheer van een paar nieuwbouwwijken en de uitbreiding van een winkelcentrum zijn de zo’n beetje de voornaamste doelstellingen van het bestuur en daar zul je niet gauw een buil aan vallen.

Een bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio lijken ze (op eerste gezicht) niet te willen leveren, daar moeten de buurgemeenten maar voor zorgen, kunnen zij lekker woningen blijven bouwen.

Maar ik begrijp het wel, ze zijn hardstikke trots op hun blowverbod dat voor hun gemeente geldt  en bij een fusie zouden ze dat wellicht kwijt raken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Armoedzaaiers”

 1. Kijk beste mensen Stedebroeck is een beetje omhoog gevallen gemeente.Het enigste wat daar is gebeurd is na ruilverkaveling woonwijken bouwen en een periode daarna een knap winkelcentrum.Dit alles zwaar gefinancierd door projectontwikkelaar Zeeman in samenwerking met Burrie Jan Haanstra.Geen monumenten of zware investeringen alleen zorgdragen voor dagelijkse dingen. Scholen sportaccomodaties en een goede infra.Dit hebben ze prima gedaan alles kon je in het land afkijken of je laat het bedenken of doen.Besturen daar is een eitje.Bijstandsmoeders alleenstaanden werd altijd geadviseerd om naar de sociale dienst in Enkhuizen te gaan.
  Lekker makkelijk he?Maar nu dreigt van hogerhand de beslissing te vallen dat EH met SB moet fuseren.Ja dan krijg je een iets andere huishouding als nu.Daar moet je mee leren omgaan .Voor hun is het natuurlijk zo;waarom moeilijk als je het makkelijk kan laten? Het is een angst van vroeger die regeert over de bestuurders daar.Maar ook daar zullen ze over heen groeien.Maar eerlijk gezegd wat schieten wij in Enkhuizen er mee op? Veel gekissebis om helemaal niets .Laat alle s zo blijven .Het enigste wat mij verbaasde in wethouder Franx commentaar is dat er alleen maar gesproken word hoe mooi EH is.Maar ja dat weten we al een tijdje.Jan ga met je kornuiten eens proberen om die parel te gelde te maken.

  Like

  1. Tuurlijk, als ze ONS nodig hebben weten ze ons wel te vinden, maar naar de eigen bevolking toe wekt “politiek” StedeBroec toch graag de indruk dat ze het allemaal zelf wel kunnen.

   Like

 2. Stede Broec slaat door en is kortzichtig. Ik vind het ook kortzichtig om te zeggen dat SB geen bijdrage levert aan de werkgelegenheid. CBS statline loopt bij mij steeds vast, maar op agrarisch gebied zal er toch wat werk zijn. Maar ook: so what? Enkhuizen heeft een paar geweldige toeristische punten plus werk en plukt daar zelf ook de vruchten van. Is dit nou de basis voor samenwerking of fusie: beide kanten zeuren aan 1 stuk door.

  Like

  1. Mijn kortzichtigheid mbt de werkgelegenheid is gebaseerd dat de resterende strook tussen Broekerhaven en Schepenwijk die door Enkhuizen is voorbestemd als bedrijventerrein en terwijl de smalle strook waar StedeBroec nog over beschikt alweer is voorbestemd om een villawijkje te realiseren.
   Ik weet niet wat je qua OZB en grondprijs beter kunt doen.
   Een bedrijventerrein realiseren of een villawijkje, maar het zou me niet verbazen als het tweede het geval zou zijn.
   Je buren als armoedzaaiers neerzetten, terwijl de zelf geen stap verzet om de werkgelegenheid in de regio op een hoger plan te brengen vind ik pas echt kortzichtig.
   De werknemers van Seedvalley wonen echt niet allemaal in Enkhuizen, toch is het Enkhuizen die probeert daar de kar te trekken.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: