Toetsing

langbroekIn juni stelde Hans Langbroek een aantal vragen over jeu de boules. Op 2 september antwoordde het college. Vragen en antwoorden vindt U hier.

Wat heeft die vragenstellerij nu eigenlijk opgeleverd. Als viel te verwachten helemaal niets.

Het mooiste antwoord vond ik eigenlijk, “ Elk verzoek zal worden getoetst aan het door de raad vastgestelde beleid.”

Wat wordt met zo’n antwoord eigenlijk bedoeld?

Vast staat dat de gemeente er naar streeft dat ouderen meer in beweging komen, verder spreekt men (in algemene termen) over een dreigende vereenzaming van ouderen.

Mijn pleidooi voor het inrichten van een “place de petanque” op een voor ouderen aantrekkelijke locatie (hartje stad) past precies binnen de vroom geuite wensen en zou dus voor de gemeente reden moeten zijn om daar serieus op in te gaan.

Dat doet ze niet en kan ze ook niet, want liever dan zelf ergens over na te denken vaart men blind op de adviezen van externe adviseurs.

BolandDus laat ze (als het om ouderensport gaat) door Sport Service een nota schrijven en daar die toevallig jeu de boules niet in de aanbieding heeft, komt het in de door haar geschreven sportnota niet voor.

Omdat deze sportnota vervolgens door de hele raad juichend is ontvangen, (weten zij veel) is er voor de komende jaren een beleid vastgesteld, waarin jeu de boules geen rol van betekenis zal spelen.

Kortom, het heeft geen enkele zin om nog een verzoek in te dienen, want toetsing zal onmiddelijk aan het licht brengen dat dit onderdeel geen prioriteit heeft.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: