Opgewonden Sonja.

sonjaIn mijn bericht “Transparant” besteed ik aandacht aan een artikel over Hans Langbroek dat geplaatst werd op het weblog van “SP transparant”.

De schrijfster van dat artikel “Sonja” reageert nu op mijn bericht. U kunt haar reactie (nr 5)  hier lezen.

Liever dan daaronder weer mijn reactie te plaatsen, schrijf ik een nieuw bericht.

Sonja begint stoer met de mededeling dat ze even wat vlekjes wil wegwerken, maar dat blijkt er eigenlijk maar één te zijn.

Mijn veronderstelling, dat ze ex-lid van de SP is, is naar haar zeggen onjuist. Maakt voor mijn verdere betoog ook weinig uit, dus dat neem ik graag terug.

Maar dat maakt het des te raadselachtiger, waarom ze eigenlijk alleen maar bezig is om de SP te associëren met alles wat vies en voos is.

Zelf zegt ze daarover; “omdat ze de stalinistisch praktijken van de SP van dichtbij (vader? moeder? broertje?vriend?) heeft meegemaakt en nog steeds meemaakt.

(Vader, moeder, broer of vriend zijn blijkbaar nog steeds lid en laten de stalinistische praktijken van de SP gelaten over zich heengaan. Dappere Sonja neemt dat echter niet en onthult.)

Nu stond Stalin bekend vanwege het rücksichtslos uit de weg ruimen van iedereen die hem dorst tegenspreken. Geldt dat ook voor Jan Marijnissen en zijn club?

Moeten Stella Quasten en Kees Lups voor hun leven vrezen omdat zij de SP de rug hebben toegekeerd?

Weet Stella wel aan welke gevaren zij zichzelf en haar medestanders blootstelt?

Of is het misschien zo dat Sonja een klein beetje overdrijft. Zoals bij de retorische vraag of burgemeester Baas wellicht een Nazi-collectie in de kelder heeft.

Ik mag toch hopen, dat als onze burgervader beschikt over boeken die de Tweede Wereldoorlog aangaan, hij ze gewoon in de boekenkast heeft staan.

Gevaar dreigt slechts als “echte” socialisten (zoals Sonja) aan de macht zouden komen, maar de kans dat dit zal gebeuren lijkt me gering.

Wat mij betreft moet Sonja gewoon lekker doorgaan met schrijven en onthullen.

Wat de foto betreft, U begrijpt wel dat dit niet “onze” Sonja is, want die heeft haar op d’r tanden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Opgewonden Sonja.”

  1. De heer/mevrouw Sonja schrijft en beschuldigt anoniem. Als de waardeloosheid daarvan aagegeven wordt, komt er één of andere flut-James Bondachtige reden als verklaring.
    Over fantasie gesproken…..

    Ik ga er niet meer op in, anoniem is anoniem. Laf is laf, en schijterige angst is schijterige angst. Het is niet serieus meer te nemen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: