Transparant

De voorzitter van Lijst Quasten was zo vriendelijk om me te wijzen op het bestaan van de website van SP Transparant.

Die lijkt er als twee druppels water op de officiële websites van de SP, maar de “transparanten” hebben zich gespecialiseerd in aanvallen op de partij waar ze vroeger (kennelijk) lid van zijn geweest.

langbroekDaar heb ik niet zoveel moeite mee, maar dat vreugdeloze verketteren van elkaars standpunten lag, na het wegvallen van de CPN (Communistische Partij Nederland voor de wat jongere lezer) ) achter ons dacht ik, maar ze zijn er nog.

De diehard’s, die iedereen die niet geheel zuiver in de leer is, de les lezen.

Langbroek vermoed (als gebruikelijk) een PvdA complot, maar is nog te jong om zijn klassieker’s te kennen. Dit clubje is toch echt van mening dat de SP veel te veel naar rechts is opgeschoven.

Hoewel ik me niet kan voorstellen dat Langbroek’s lidmaatschap van de SP veel stof heeft doen opwaaien binnen die club, is “transparante” Sonja van mening, dat dit wel degelijk had moeten gebeuren.

Ze heeft Langbroek’s weblog nageplozen op kwalijke uitspraken en daar een behoorlijk uitgebreid artikel over geschreven.

Het idee er achter is een beetje dat de “echte” socialisten uit de SP gezet worden terwijl lapzwansen als Langbroek worden binnengehaald.

Blijft de vraag waarom de voorzitter van Lijst Quasten (als ik me niet vergis vroeger samen met Stella lid van de SP) zich zo druk maakt.

Zou het niet beter zijn om zich te concentreren op wat Lijst Quasten toevoegt aan het bestaande assortiment linkse partijen en waarom Enkhuizen niet zonder haar zou kunnen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

9 gedachten over “Transparant”

 1. Voor wie zich argwanend afvraagd waarom er 9 reacties staan vermeld en er maar 7 worden getoond, de volgende uitleg.
  1 weggehaalde reactie betrof een zogenaamde pingback, die een interne verwijzing inhield naar dit artikel.
  De tweede reactie betrof die van Stella, nadat ze een verbeterde versie had ingediend.

  Like

 2. Even voor alle duidelijkheid. Ik heb alleen maar vragen gesteld over het “dubbele”lidmaatschap van Hans en niet dat hij een racist is of racistische uitlatingen doet

  Like

 3. Even wat vlekjes wegwerken.

  “hebben zich gespecialiseerd in aanvallen op de partij”
  U heeft daar zeker niets gelezen? Dan zult u moeten toegeven dat het absurd is om elke kritiek een “aanval” te noemen. Mijn probleem is met dit soort ‘conclusies’ dat ik het overbodig vind om de SP-goed-nieuws-show als te lezen op de websites en weblogs van sp.nl te gaan herhalen. Dat zou dubbelop zijn, dus zinloos.

  Ik roep al jaren dat wanneer iemand mij op een leugen kan betrappen, dat ik dat meteen zou toegeven. Tot op heden is het nog niemand gelukt. SP’ers hebben daarna niets meer van zich laten horen.

  “waar ze vroeger (kennelijk) lid van zijn geweest.”
  Ten eerste is de website niet van “ze” maar van mij alleen. Ik schrijf en publiceer alles en niemand anders.
  Ten tweede ben ik nooit lid geweest van de SP. Ook niet van de PvdA en van geen enkele andere politieke partij. Ik ben maar een gewoon burgertje met een weblogje.
  Kort: ik ben een betrokken (echte) socialist, en na de stalinistische praktijken van de SP van dichtbij te hebben meegemaakt, en nog steeds meemaak, ben ik dat weblog begonnen. Eerst als grap, totdat de schandalen bij de SP een aanvang namen. Voor mensen die zich voor politiek interesseren is het een bron van informatie omdat het het nieuws brengt over de SP dat de partij liever onder de pet houdt. Tot op de dag van vandaag krijg ik regelmatig verzoeken voor informatie van journalisten.

  “…van mening dat de SP veel te veel naar rechts is opgeschoven.”
  Dat is correct.

  “Ze heeft Langbroek’s weblog nageplozen op kwalijke uitspraken en daar een behoorlijk uitgebreid artikel over geschreven.”
  Dat heb ik natuurlijk niet zomaar voor de lol gedaan. Wanneer een gekozen volksvertegenwoordiger in de media abjecte uitspraken doet over minderheden (in dit geval Berbers), daar ook geen spijt van heeft, en daarmee blijkbaar wegkomt in Enkhuizen (!), én vlak daarna een lidmaatschap krijgt van de SP, dan wekt dat mijn interesse.

  “Het idee er achter is een beetje dat de “echte” socialisten uit de SP gezet worden terwijl lapzwansen als Langbroek worden binnengehaald.”
  Hoezo “het idee”? Het is geen idee, het gaat hier om feiten.

  Overigens complimenten aan de voorzitter van Lijst Quasten, die er blijkbaar een probleem mee heeft dat er een racist in de raad gewoon zijn ding mag blijven doen. Dat andere politici daar geen probleem mee hebben vind ik op zijn zachtst gezegd verontrustend. Of heeft de burgemeester misschien ook een nazi-collectie in zijn kelder?

  Overigens heeft de heer Langbroek overal zijn zegje gedaan over het weblog, alleen heeft hij nog steeds niets weerlegd van wat hij geschreven heeft. De rest, dus ook het geroep hier lees ik, is zijn persoonlijke fantasie. Die me, zeker gezien zijn ontboezemingen op zijn website, absoluut niet boeien en aan geen enkele discussie zal bijdragen.

  Nog een ding over het zogezegde “dat anonieme schijterige gedoe op internet”: ik ben ‘ondergedoken’ nadat ik, en mijn familie, bedreigd werd door achterlijke SP’ers, en ook door rechts. Dat bevalt me prima. Naar bleek heeft de SP de bedreigingen willens en wetens gestimuleerd door mijn adres en telefoonnummer intern te rouleren, en aan enge extreemrechtse mensen door te geven.
  Daarnaast is de SP altijd vrij om met mij contact op te nemen. Natuurlijk heb ik dat zelf een keer opgegeven, omdat al die emails (niet verassend) nooit aankwamen, ondanks hun belofte dat ‘iedereen altijd antwoord krijgt’. Het gebruikelijke gezwets.

  Like

 4. Herkansing zonder tikfouten:)

  Ook even reagerend: Nu kan ik je mailtje plaatsen Hans, want begreep die totaal niet.
  Je slaat de plank echt mis, al kan ik inzien dat Kees of ik de schijn tegen zou hebben.

  Heb een week of wat geleden CB gebeld omdat ik mij gewoon afvroeg of het een grapje was of serieus en in het laatste geval het geen gedonder zou geven, gezien de statuten van de SP dubbel lidmaatschap gewoon niet toestaan en hoe dat dan zit , zeker omdat je ook actief raadslid bent voor een andere partij.GL heeft andere regelementen dan de SP en zijn daar veel strikter in, en dat kan ik me ook wel enigszins indenken.
  CB heeft uitgelegd dat bestuur dispensatie kan verlenen. We hebben daar open en vrij over gesproken, niets geheimzinnigs of achterbaks en verder is het jullie pakkie aan hoe daarmee om wordt gegaan.

  Like

 5. Al moet ik inderdaad toegeven dat ik het niet hard kan maken, hooguit een verdenking kan koesteren.
  De beschuldiging trek ik dan ook in, eerlijk is eerlijk, maar de verdenking blijft.

  Like

  1. Hans,

   Dat laatste waardeer ik in je en dat je een verdenking blijft houden, het zij zo.
   Hans, ik heb alles met open vizier gedaan ik heb altijd mijn naam erbij gezet. En het klopt dat ik Harry een mail heb gestuurd, ook met mijn naam erbij, omdat ik het nog steeds vreemd vind dat je twee “heren” dient. Normaal gesproken vind ik ook dat je lid mag zijn van een landelijke partij naast je plaatselijke partij. Maar als jij aangeeft dat je de de vergadering van de SP wilt bijwonen waar het verkiezingsprogramma besproken gaat worden vind ik dat op zijn zachtst gezegd vreemd. En dat jij lid was van GL wist ik niet tot dat jij het een en ander zelf aan de grote klok ging hangen

   Like

 6. Er zijn er niet veel die mij nérgens van betichten zolang ik lid van GroenLinks ben, en ineens de knuppel in het hoenderhok willen gooien met allerlei uitspraken die totaal uit het verhaal en de context getrokken zijn en puur bedoeld zijn om SP, NE en mijzelf kapot te maken, als ik me aanmeld bij de landelijke SP.
  Discussie vindt niet plaats, bij reactie slechts afzeiken.
  En de conclusie over een site die helemaal anoniem werkt, met anonieme reageerders en anonieme schrijvers die naamloos als toetsenbordheroes van alles denken te kunnen zeggen, ja daar heb ik een directe mening en conclusie over.
  Een anonieme site die op servers in het buitenland staat, met bange reageerders die naamloos hun meninkjes neerklappen. Ook die bange anonieme reageerdertjes uit Enkhuizen.
  Zo is er niets, en hopla: zo is iemand weer naamloos en anoniem afgezeken met een verhaal dat in den beginne bijna hetzelfde is als een verhaal van een lokale weblogger dat ik gelukkig heb opgeslagen. Wél in z’n geheel, en niét uit de context getrokken.

  Op de persoon is op de persoon Kees, en dat is niet iets anders. Als jij dat wilt goedpraten, bagatelliseren of verstoppen is dát dus jouw mening.

  Mijn mening is dat dit land mentaal totaal verloedert met al dat anonieme schijterige gedoe op internet. Lafheid regeert, angst om aangezien te worden voor wie je werkelijk bent regeert. En het wordt allemaal anoniem op de medemens geprojecteerd.

  Ja Kees, daar heb ik een mening over.

  Like

 7. Mooi, dan weten nu in ieder geval zéker wie dat artikel op die site gevoed heeft.
  Meer op de persoon gespeeld door iemand met wie je regelmatig samenwerkt in een gemeenteraad is denk ik nog nooit gebeurd.
  De wijze waarop de uitspraken op die site los neergezet zijn, en uit het verband gehaald vanwaar ze komen, is absurd.
  Daarnaast is het een angstsite, ze gaan via Ierse en Walesservers omdat ze strafbare smaad en onwaarheden produceren en publiceren, en doen alles anoniem. Open vizier bestaat daar niet.

  Stella en Kees Lups behoren blijkbaar tot de club die deze methodes tot hun repertoire hebben genomen, en hebben zich daarmee in mijn ogen definitief gediskwalificeerd als politici.
  Het zij zo, het is nu persoonlijk geworden. En dat is wat het is.

  Like

  1. Hans: jij trekt meteen een duidelijke conclusie!. Dat is te vergelijken met het volgende: “als een detectiepoortje afgaat bij het verlaten van een winkel, dan moet dat wel een dief zijn”??!! Er zou niet wat anders aan de hand kunnen zijn?. Zijn er niet meer mensen die Hans Langbroek kennen??. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten, het gaat je goed Hans??!!

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s