Jammer.

langbroekOp zijn weblog laat Hans Langbroek weten dat hij (landelijk) lid is geworden van de SP.

Op plaatselijk niveau is Hans lid van “Nieuw Enkhuizen”.

Mogelijk is hij op provinciaal niveau nog lid van Groen Links, maar zeker daarover zijn we niet.

Ik moet zeggen dat ik de stap van Hans betreur, omdat ik er heimelijk op hoopte hem ooit nog eens te kunnen overhalen om over te stappen naar de Pasive Beweging om namens die beweging deel te nemen de raadsverkiezingen in Enkhuizen.

Pasivisme is een onbeduidende politieke stroming die (geïnspireerd door het baanbrekende werk van de heren Koot en Bie met hun Simplistisch Verbond) pasivistische oplossingen probeert te bedenken voor hedendaagse politieke problemen.

(Pasive = Politieke Afgeleide vh Simplistisch Verbond)

Uitgangspunt van het pasivisme is dat alle macht corrumpeert en dat het dus geen zin heeft om naar macht te streven, tenzij men natuurlijk gecorrumpeerd wil worden.

Pasivisten willen wel deel nemen aan het politieke debat, maar zien verder niets in deelname aan de politieke machtsvorming. Dat aspect wordt overgelaten aan de in ruime mate aanwezige politieke partijen.

Het leek me een leuke uitdaging voor Hans (die ik alleen maar ken uit zijn geschriften) maar wiens recalcitrante houding ik wel kan waarderen. Zijn recente keuze voor de SP (die ik uiteraard respecteer) maakt het echter onmogelijk dat hij het pasive gedachtengoed nog kan uitdragen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: