Bokseknol?

vogelkersTot mijn niet geringe verbazing wordt er in de Stadsvisie 2030 melding gemaakt van jeu de boulers op de Bokse Weide, in de volksmond ook wel Bokseknol genoemd.

Gloort er licht aan het einde van de tunnel?

Op mijn website over de Bokseknol heb ik er een punt van willen maken dat ik boulen in de eerste plaats zie als een tijdverdrijf voor ouderen en de nadruk gelegd op het sociale aspect. (ontmoetingsplaats, ofwel hangplek voor ouderen).

Hoewel de Bokseknol als locatie zeker geschikt is te noemen, heeft ze als nadeel dat er geen nutsvoorzieningen zijn en het een klein vermogen zal kosten om die te realiseren. Het is een dusdanige investering dat je hem alleen maar moet doen als je voor 100% zeker bent dat ze  zal renderen. Ik geloof namelijk niet in geld over de balk gooien. Maar hier ligt tevens ook het dilemma. Een hangplek voor ouderen zonder voorzieningen (als toiletten en een ruimte om te praten en wat te drinken) zal het niet redden.

Daarom mijn keuze voor het terrein achter gemeentewerken (hartje stad) waar je redelijk klein kunt beginnen. De investeringen zijn te overzien en slaat het concept aan, dan kun je altijd nog naar de Bokse Weide als onderdeel van een opwaardering van dat gebied.

Een andere mogelijkheid is, dat je jeu de boules gebruikt om de samenhang in de wijk te verbeteren.

De veelgemaakte fout is dat men dan denkt geld te kunnen besparen door maar een paar banen aan te leggen. Zinloos, je bespaart vrijwel niets door in plaats van 20 maar 5 banen aan te leggen. Boulen is pas leuk als je met een man of twintig speelt. Op een verhard terrein van 30 bij 30 meter kun je met 40 man/vrouw spelen. Kleiner maken heeft geen zin en levert alleen maar beperkingen op.

Die ruimte is er op het Tulpenplein en de Vogelkerslaan, maar boven alles geldt, zonder aanvullende voorzieningen redt je het niet.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: