Moral Minority

Terwijl ik in het voorjaar zorgeloos rondbanjer in Zuid-Frankrijk nemen ze in de gemeenteraad natuurlijk allerlei belangrijke besluiten. Om te zien wat ze in de tussentijd allemaal hebben uitgespookt raadpleeg ik de voortreffelijke website van de Gemeente Enkhuizen.

Ik mopper wel eens, maar dat doen ze goed in Enkhuizen. Heel goed zelfs.

christenunieJe kunt in Enkhuizen dan ook niet makkelijk wegkomen met de opmerking “dat wist ik niet”, want je had het kunnen weten, als je maar even de moeite had gedaan om het op te zoeken.

Al bladerend in het verleden stuitte ik op iets dat je een “moral minority” zou kunnen noemen. Ze bestaat uit PvdA, CU en GL. Elk van die partijen probeert op zijn gebied een morele superioriteit uit te stralen.

pvdaDe PvdA doet dat door voor de zwakkeren in de samenleving op te komen en doet dat zo goed, dat er steeds meer van komen. Helaas stemmen die ondankbare honden dan weer op Wilders of de SP en schiet het dus niet echt op.

De ChristenUnie neemt op haar beurt het Christendom een stuk serieuzer dan het CDA, die er (vanwege roomse invloeden) maar een beetje met de pet naar gooit, terwijl GroenLinks de zelfbenoemde autoriteit op milieugebied is.

Tegenwoordig zijn ze geloof ik ook nog linksliberaal, maar dat is volgens mij hetzelfde als grachtengordellinks.

Deze “moral minority” is niet alleen een warm pleitbezorger van betaald parkeren door middel van kentekenregistratie, maar was ook een vervent voorstander van inschakelen van (alweer) een externe deskundige die zijn licht moest laten schijnen over het besluitvormingsproces rond het SMC.

GroenLinksIn mijn ogen een kwestie van goed opletten en bij de les blijven. Om nu een kleine 40.000 euro uit te geven om raadsleden te leren beter op te letten gaat me wat te ver.

Gelukkig hield de rest van de Raad het hoofd koel, ging deze grap niet door en dolf de moral minority (in deze kwestie) het onderspit.

Gelukkig maar, anders hadden we vanwege de “workshops” (ik dacht werkelijk dat het verboden was om dit woord nog langer te gebruiken) voor raadsleden en ambtenaren weer 40.000 euro extra moeten bezuinigen.

Dat neemt niet weg dat die plotselinge eensgezindheid tussen PvdA, ChristenUnie en GroenLinks me intrigeert en ik benieuwd ben wat ze nog meer voor ons in petto hebben.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Moral Minority”

 1. Nou nee, Pim is mijn bijnaam uit lang vervlogen tijden toen ik nog jong en onbezonnen was en dingen dorst te beweren die niet altijd de toets der kritiek konden doorstaan.
  Chris is toch meer de naam die ik gebruik als het om de keiharde werkelijkheid gaat.

  Wat ik wel ben is een Sudeten Amsterdammer en alle vleiend bedoelde aanbiedigen van Enkhuizers, dat ik toch ook wel een beetje Enkhuizer ben, wijs ik dan ook resoluut af.
  Ik ben Amsterdammer van geboorte en dat pakt niemand me af.

  Like

 2. Nu geef ik dan Chris Segerius weer wél gelijk. Die partijen hangen constant overal lokaal, provinciaal en landelijk de moreel verhevenen uit. Er wordt immer gesuggereerd en gepretendeerd dat ze er een hogere morele standaard op na houden dan anderen, misselijkmakend wijze-geitengedrag! Gatverdegatver!

  Als je je eigen denkwijzes, zienswijze en moraal hoger acht dan die van anderen, ipv alleen maar anders, dan maak je dus waardeverschil cq waardeoordelen. Je hebt het over superieur en inferieur wat mensen betreft. Dat heet doorgaans heel gewoon fascisme, en deze partijen hebben dan soms ook zwemen daarvan.

  Een lokaal exemplaar van de sociaal-democraten stelde zelfs dat één van zijn collega’s het “niet waard” is om in de raad te zitten, en dát is op dat onderdeel dus een fascistische zienswijze.

  Maar ja, iedereen is anders. Ze doen allemaal maar. Uiteraard ben ik opportunistisch genoeg om GL minder te vinden in die genoemde eigenschappen dan die andere twee.
  Wilders doet er trouwens net zo hard aan mee, laat dat wel duidelijk zijn. Mensen die anders denken worden door hem ook minder geacht, en dat maakt hem ook een fascistoïde figuur.

  Like

 3. Door velen bijna vergeten, maar even een opfrissertje. Het
  supersonische/hypermodern verwarmd openbaar toilet twv 85.000 achter de Hema,waar een plas 20 cent kost.
  Speolt u maar even:)

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: