Krabberzand

hotelDe ontwikkelingsmaatschappij die Enkhuizen wil opstoten in de vaart der volkeren, door het bouwen van een appartementenhotel (wat is dat eigenlijk) en wat andere aanvullende voorzieningen in de “Oksel”, is Krabberzand BV.

De direkteur van deze BV is de bekende Enkhuizer ondernemer G. Deen.

Aandeelhouders zijn waarschijnlijk andere vermogende Enkhuizers die hun oude dag wilden doorbrengen in een comfortabel appartement, met aantrekkelijk uitzicht op Enkhuizen en het IJsselmeer, mits de gemeente Enkhuizen de daarvoor benodigde grond voor een civiel prijsje beschikbaar wil stellen.

Aanvankelijk leek dat te lukken, er lag namelijk een raadsvoorstel om de benodigde grond voor 270.000,- gulden te verkopen, maar dat was zelfs de (anders zo gehoorzame) Enkhuizer gemeenteraad te bar.

Het werd uiteindelijk vier keer zoveel (bijna € 60,- m2).

Zelfs dat vond (toen nog) raadslid Boland te weinig, omdat er op schepenwijk toen al € 160,- betaald moest worden, maar de overige raadsleden vonden dat het al te lang had geduurd, dus verkopen die hap.

Inmiddels heeft Boland bijgeleerd, is hij wethouder geworden en verhuurd hij (8 jaar later) grote lappen grond van de gemeente op basis van € 60,- m2.

Krabberzand heeft de grond gekocht, maar nog niet betaald.

Dat kan ze ook niet omdat ze volgens de balans van 31-12-2007 nog maar over 6.564,- aan liquide middelen beschikt.

Waarvan 6.247,- uit vorderingen bestaat en 317,- zich op een bankrekening bevindt. (Of in het nachtkastje van de directeur wordt bewaard, wie zal het zeggen)

Men heeft wel andere bezittingen (plannen?), maar die zijn weer voor meer dan de helft gefinancierd door bankkrediet en de vraag is of de banken daar mee door willen gaan.

De vooruitzichten voor een comfortabel appartement met uitzicht over het IJsselmeer en Enkhuizen zijn dan ook niet erg gunstig.

Dat lukt alleen nog maar als het lapje grond met winst van de hand kan worden gedaan, zodat de aandeelhouders nog een deel van hun geld terugkrijgen.

Ik heb daarom het vage gevoel, dat het krantenartikel de opmaat is voor besprekingen tussen college en de BV over de oplossing van dit probleem.

We wachten de uitkomsten daarvan met spanning af.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s