Oksel

hotelZo’n 25 jaar geleden, toen ik nog in goeden doen was (en dus serieus werd genomen) vroeg de plaatselijke onroerend goed ritselaar of ik geen zin had om te investeren in een project ter ontwikkeling van de zogenaamde Oksel.

Ik heb toen beleefd bedankt voor de eer, misschien onverstandig omdat de ritselaar uitstekende contacten onderhield met de gemeente.

In het archief bevindt zich een raadsvoorstel van 3 juli 2001 om de grond voor FL. 270.000 te verkopen.

Vier maanden later, 6 november 2001, ligt er een voorstel de grond voor het viervoudige daarvan te verkopen, namelijk FL. 1.178.984,-.

Ik trek daaruit de ondeugende conclusie, dat de ritselaar kennelijk zijn greep op de gang van zaken had verloren. Overigens kwam de uiteindelijke verkoopprijs neer op nog geen FL 60,- m2.

Maar omdat de betaling pas plaats zal vinden op het moment dat de grond juridisch wordt overgedragen en de grondprijs jaarlijks met 6 procent wordt verhoogd, zal de uiteindelijke grondprijs rond de FL 100,- m2 komen te liggen.

De koper van de grond (Ontwikkelingsmaatschappij Krabbersplaat BV) laat in de Enkhuizer krant van vandaag weliswaar stoer weten, dat men inmiddels al miljoenen in die aankoop heeft geïnvesteerd, maar dat waag ik te betwijfelen.

Misschien doen de raadsleden er verstandig aan om de jaarrekening van die BV bij de Kamer van Koophandel op te vragen, om inzicht te krijgen in de waarschijnlijkheid dat de verkoop uiteindelijk zal doorgaan.

Gaat de juridische overdracht niet door, dan ontstaat er namelijk al snel een tekort van FL 1.000.000,- bij het gemeentelijke grondbedrijf, die de verkoop ongetwijfeld al heeft ingeboekt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Oksel”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: