Parkeren

parkerenDe gemeente moet bezuinigen, maar uiteraard niet op de invoering van het betaalde parkeren. Men vraagt een krediet van bijna 100.000 voor de voorbereidende werkzaamheden.

Bokhove en Quasten zijn tegen betaald parkeren en dus ook tegen het verlenen van het krediet. De rest is voor en zal dus ook wel voor het krediet stemmen.

Zelf zie ik betaald parkeren als een nieuwe vorm van belastingheffing waarvoor de plaatselijke middenstand waarschijnlijk het gelag moet betalen.

Laten we nuchter blijven, parkeerwachters kun je voor een scheet en drie knikkers overal huren.

Als je probleem “parkeeroverlast” is, dan huur je er een paar voor een tijdje.

Extra werkgelegenheid voor de laagstbetaalden, kost minder dan een adviesbureau en dank zij de uitgedeelde boetes wordt de overlast zienderogen minder.

Maar de overlast is natuurlijk niet de echte reden voor invoering. Onze overheid ziet in betaald parkeren een leuke nieuwe inkomsten bron.

Dat is tot daar aan toe, maar als er aan betaald parkeren verdient kan worden, weet diezelfde overheid niet hoe gauw ze die mogelijkheid in particuliere handen moet geven.

sprookjesEen paar maanden geleden heeft de gemeente een parkeerterrein (dat zij tot op heden beheerde) overgedragen aan Sprookjeswonderland.

Die betaalt per m2 euro 1,80 per jaar. Stel een parkeerplaats is 20m2 dan betaalt SWL daar 36 euro per jaar voor.

Die zelfde plek kan ze waarschijnlijk wel 200 keer per jaar voor 5,- euro per dag verhuren.

Kijk dat zijn nog eens bedragen waar je als ondernemer mee thuis kunt komen. Per jaar de gemeente 36 euro aan huur betalen en zelf 1000,- euro aan huur invangen.

Maar dat is een trend die we al jaren kennen. Alles wat de overheid geld oplevert moet worden verkocht aan particulieren die dicht bij het vuur zitten en alles wat geld kost, moet worden opgebracht door de belastingbetaler.

En wat doen die jongens en meisjes, die ons in de Breedstraat zitten te vertegenwoordigen, daar tegen?

Niets, helemaal niets, omdat ze het waarschijnlijk niet eens in de gaten hebben. Maar zo gaat het al jaren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Parkeren”

  1. Voor de goede orde: VVD en CDA waren ook tegen. Het is echter de vraag of deze -nu het college een voorschot neemt op een te verlenen krediet- hun wethouders in de waagschaal gaan leggen door nu moord en brand te schreeuwen. Ik vermoed dat het eerder wordt “tja, een democratische meerderheid heeft dit nou eenmaal besloten dus….”

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: