Parktoernooi

VRIJTHOF

De leukste jeu de boules toernooien zijn natuurlijk de zogenaamde straattoernooien. Daarbij wordt een gedeelte van de openbare weg (door het aanbrengen van een laag zand) geschikt gemaakt voor jeu de boules.

Iemand vertelde me eens over zo’n toernooi in Voorschoten (kan ook Voorburg zijn geweest) waarbij een soort plein was gecreëerd met daaromheen terrasjes. Dolle pret waaraan iedereen mocht meedoen.

De echte topper op dat gebied is natuurlijk het jaarlijkse Vrijthoftoernooi, met volgens mij duizenden deelnemers. Prestigieus toernooi waar ook buitenlandse toppers aan deelnemen. Zeker de moeite waard om op de link te klikken om een kijkje te nemen en op hun website.

snouck+van+loosen+parkHet aardige is dat Enkhuizen ook over een uiterst sfeervolle locatie beschikt waar je een straattoernooi zou kunnen houden. Het Snoeck van Loosenpark. Aan de ondergrond hoef je niets te veranderen, daar kun je zo op spelen.

Misschien wat planken hier en daar, om te voorkomen dat de boules in het water terecht komen. Leuke attractie zeker als je het in de zomermaanden doet, maar je hebt natuurlijk wel de medewerking van de buurtbewoners nodig en liefst ook nog wat medewerking van de gemeente.

Vroeger dacht je daarbij aan hulp door de dienst gemeentewerken, maar dat bestaat niet meer. Daar zitten alleen nog maar klerken en als je die iets laat inhuren dan wordt het eigenlijk alleen maar duurder. Dus gaat het hier alleen nog maar om geld en vergunningen.

Maar voorlopig is het alleen nog maar een idee. Niet van mezelf overigens, bij de Drommedaris hadden ze het al geopperd in het kader van 650 jaar stad. Helaas alleen een toernooi voor licentiehouders, maar binnen die groep was onvoldoende belangstelling dus ging het niet door.

Dat probleem heb je niet bij de recreatieboulers. Ik denk dat ik makkelijk honderd man bij elkaar krijg om mee te spelen en dan reken ik de Enkhuizer gelegenheidsboulers, die spontaan mee zouden willen doen, nog niet eens mee.

Ok, het is geen jazzfestival of waterweek en in dat opzicht een niemendalletje. Daarom gooi ik het maar even in de groep om te zien of er reacties op komen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: