Geert geluid.

wildersOmdat ik op het moment zelf niet in Nederland was heb ik het voor de zekerheid nog maar even nagekeken en inderdaad, bij de Europese verkiezingen was in Enkhuizen de PVV de grootste partij.

Het college hoeft wat mij betreft niet meteen op te stappen, zoals Geert wil, maar duidelijk is dat er ook in Enkhuizen behoefte is aan meer Geert geluid.

Hier lijkt me een mooie taak weggelegd voor Hans Langbroek.

Hij kan net als Geert zijn woordje doen, steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en zijn gezichtsbeharing komt mij als tamelijk eigenzinnig voor.

Ook lijkt hij me eigenwijs genoeg om iets tegen beter weten in vol te houden en hanteert hij begrippen waar ik niet altijd raad mee weet.

Zo beschuldigd hij de PvdA van cultureel nihilisme. Een stroming die me helaas onbekend is, maar het klinkt behoorlijk erudiet.

langbroekUiteraard verwacht ik niet dat Hans de bizarre ideeën van Geert over Islam en Marokkanen overneemt, maar soms zegt Geert dingen waarvan zelfs ik denk, daar heeft hij gelijk in. Ik beleef dan een zogenaamd Geert moment.

Bijvoorbeeld als ik onze Minister van Defensie hoor praten over het inzetten van Mariniers bij de bescherming van onze koopvaardijschepen.

Daar zijn ze voor opgericht, daar worden ze voor opgeleid en daar worden ze voor bewapend dacht ik vroeger, maar dat schijnt volgens onze defensieminister niet zo te zijn. Hij is namelijk bang dat de piraten gaan terug schieten. Nou daar weten onze jongens wel raad mee, denk ik dan, maar Middelkoop is waarschijnlijk bang voor gehoorbeschadigingen.

Dit heeft natuurlijk niets met gemeentepolitiek te maken, maar die zou er wel een stuk vrolijker op worden als er wat scherper werd gedebatteerd. Christan doet zijn best, daar niet van, maar hij kan het niet in zijn eentje.

Dus kom op Hans, de beuk erin, opdat de dagen van washand wederkeren. Ik weet nog wel een paar onderwerpen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: