Alweer Bokseknol

jdb-spelerIn de sportnota wordt de Bokseknol opgevoerd als Enkhuizer jeu de boules vereniging.

Dat is te veel eer. De Bokseknol was niet meer dan een middel om mijn opvattingen over een jeu de boules locatie tot uitdrukking te brengen. De enig overgebleven locatie in Enkhuizen, bestaande uit een viertal banen op het zwembadterrein, vind ik (om tal van reden) verre van ideaal.

Ik schat, dat ongeveer 50 Enkhuizers min of meer actief jeu de boules speler, verdeelt over drie verenigingen. Enkhuizerzand, Drommedaris (Bovenkarspel) en De Woid (Lutjebroek.)
Dat zouden er makkelijk meer kunnen zijn als we in Enkhuizen over een aantrekkelijke locatie zouden beschikken.

Ideaal gesproken ligt die locatie niet buiten de stad (ergens in een sportpark) maar in het hartje van de stad of wijk, waar het als trefpunt zou kunnen fungeren voor vitale ouderen.

Op die locatie zouden ook een paar minimale voorzieningen beschikbaar moeten zijn, zoals toilet en een bescheiden ruimte van waaruit je koffie en thee kunt verstrekken. Al met al geen extreme eisen lijkt me.

Dit alles heb ik proberen uit te leggen met behulp van een website. Niet ideaal vanwege de doelgroep (oudere Enkhuizers), maar het heeft geen zin mensen te enthousiasmeren zolang onduidelijk is wat de reactie van de gemeente zal zijn op mijn idee over een locatie.

Verder heb ik College en Raad geïnformeerd over het bestaan van de website. Ik begrijp dat ze allemaal een computer met internetaansluiting krijgen van de gemeente. Ze hadden zich dan ook volstrekt kosteloos kunnen informeren over mijn idee.
Het had ze nog geen 10 minuten van hun tijd gekost, een efficiëntere methode weet ik niet. Als U het zelf ook nog eens wilt lezen klik dan hier.

Behoudens een tweetal reactie heeft er niemand gereageerd of geïnformeerd en daarmee is voor mij de kous af. Ik heb geen zin om mensen te bekeren, die niet te bekeren zijn.

clubhMijn persoonlijk belang in deze kwestie is nihil. Ik speel namelijk met veel plezier bij twee bestaande verenigingen in de regio. Verder speel ik 4 maanden per jaar in Frankrijk. Ik heb het eigenlijk veel te druk om een vereniging op te richten. Een betere locatie zou mooi zijn, maar daar ga ik niet over, daar gaat de gemeente over.

Uit de sportnota begrijp ik dat die er wel een locatie komt voor beachvolleyball.

Lijkt me iets voor alleen in de zomer en de jeugd. Maar die heeft de toekomst en wij als ouderen natuurlijk niet

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: