Wensbeeld

gebiedsvisieEerder schreef ik onder het kopje Blabla mijn kritiek op de tekst uit het composiet scenario. Het ging om het volgende.

Vroeger vormde het oude centrum de kern van het gemoedelijke toerisme; wie Enkhuizen wilde beleven wandelde door haar oude centrum. Nu ligt het toeristisch hart buiten de historische binnenstad. Een nieuw strand met boulevard is een walhalla voor toeristen uit binnen en buitenland. In de zomermaanden is Enkhuizen een trekpleister voor watersporters die gewapend met surfplanken en zeilboten het water opgaan. De bewoners van de wooneilanden in het IJsselmeer genieten van het uitzicht op de boten en jachten die gracieus door het water glijden. Luidruchtige waterscooters en snerpende motorbootjes zijn minder geliefd.

Gaat dit over Enkhuizen? Neen, bestudeer het kaartje van de regiovisie en U beseft dat wat hier gezegd wordt betrekking heeft op de recreatievoorzieningen die men wil realiseren voor de kust van Broekerhaven.

Ongetwijfeld mocht men bij Future Consult wel de regiovisie inzien en veel van de teksten die men produceerde hebben dan ook geen betrekking op het Enkhuizen, maar op het in de regiovisie voorgestelde “wensbeeld”, zoals onze wethouder Boland het in het NHD uitdrukte.

Daar vindt U de lommerrijke wooneilanden ingetekend, de waterwoningen en het nieuw aan te leggen strand en de boulevard.

Geweldig, de Raad van Enkhuizen trekt 200.000 euro uit om met de burgers te bespreken hoe de recreatievoorzieningen voor Broekerhaven er uit zouden kunnen zien onder het voorwendsel dat ze in Enkhuizen komen te liggen.

Dus dat bedoelde burgemeester Baas toen hij sprak van een bruidschat aan onze buurgemeente.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: