Flauwekul

Van meet af aan vond ik het project Visie 2030 flauwekul. Simpel en alleen omdat de plannen die daarin naar voren werden gebracht alleen zouden zijn te realiseren in samenwerking met onze buurgemeente Stede Broec.

En inderdaad, de waterwoningen, het reuzenrad en de boulevard kunnen alleen maar worden gerealiseerd op grondgebied van Stede Broec terwijl het zelfde waarschijnlijk ook geldt voor de drijvende disco’s.

bruisende_havenstadMijn suggestie was dan ook, probeer eerst eens met Stede Broec tot afspraken te komen en ga dan gezamenlijk verder met een visie over 2030.

Wat blijkt nu. Daar was men al me bezig en het resultaat daarvan heet regiovisie. In plaats dat we (inwoners van Enkhuizen en Stede Broec) daarover een participatie project te laten doorlopen (zo heet dat nu eenmaal in ambtenarentaal) mochten we ons als Enkhuizers bezig houden met een scenario’s die kant nog wal raakten.

Het resultaat van dit alles, het scenario “Enkhuizen, gastvrije haven en historische glorie”.

Een samenvatting van alles wat we al wisten voordat we er aan begonnen. Het zou mooi zijn als onze vertegenwoordigers in de Raad deze uitkomst met hoon zouden overladen, maar dat is niet wat er zal gebeuren.

De overgrote meerderheid zal blij zijn met de (zwaar overtrokken) betrokkenheid van alle deelnemers aan het “participatie project”.

In het rapport zelf zal men ook belangrijke aanknopingspunten weten te ontdekken die een verdere bestudering noodzakelijk maken, zodat een nieuw “participatie traject” kan worden ingezet..

Vervolgens drinkt men een glas, doet men een plas en laat men alles zoals het was.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: