Fusie 2030

Enkhuizen Naief
Enkhuizen Naief

Enkhuizen doorloopt nu een project Visie 2030 aan de hand van een drietal scenario’s. In mijn eerdere bericht daarover concludeerde ik al dat het een beetje van alles zou worden.

Inmiddels is duidelijk dat dit ook het geval zal zijn en de mooie naam heeft van composiet scenario.

Dat zal worden gemaakt door B&W en worden voorgelegd aan de Raad, uiteraard onder vermelding dat dit de samengebalde mening van de Enkhuizer bevolking is.

Vervolgens kan de Raad weinig anders dan instemmen. Wie zijn zij wel niet, om de mening van de Enkhuizer bevolking te negeren.

Eerlijk gezegd denk ik niet, dat wat nog geen 3% van de bevolking bij elkaar heeft gebabbeld, voorgesteld mag worden als een opvatting van de Enkhuizer bevolking.

Ik denk ook niet dat onze buren daar erg van onder de indruk zullen raken. Ik begrijp dat zij ook onderworpen zullen worden aan een visie 2030, met waarschijnlijk even onrealistische scenario’s als in Enkhuizen.

Het is een gewaagde veronderstelling, maar ik denk dat het composiet scenario tot geen ander conclusie zal leiden dan dat een fusie met onze buurgemeenten onvermijdelijk is.

Hoewel ik geen moeite heb met een fusie tussen Andijk, Enkhuizen en Stede Broec, heb ik wel moeite met de manier waarop men naar die conclusie toewerkt.

Had dan een project gestart onder de naam fusie 2030 en had daarin de voor en nadelen van zo’n fusie aan de bevolking voorgelegd.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: