Internet

dell_computersVoor het overgrote deel van de bevolking is het bezit van een computer en een aansluiting op het internet tot een onontkoombare levensbehoefte geworden en behoren de uitgaven daarvoor tot de normale kosten van levensonderhoud.

Zozeer, dat de gemeente aan mensen die moeten rondkomen van een minimum inkomen (en kinderen op de middelbare schoolleeftijd hebben) een computer verstrekt en 75% van de aansluitkosten van het internet voor ze betaald.

Opdat die kinderen geen achterstand op zullen lopen in hun ontwikkeling.

Grappig genoeg vinden de raadsleden zelf, dat ze ook in die categorie vallen en dat ze dus niet gewoon zelf een computer moeten aanschaffen, maar dat de gemeente dat moet doen vanwege hun werk als raadslid. Ook de aansluiting op het internet wordt voor 75% vergoed.

Een bizarre regeling, te meer daar er van internetactiviteiten door diezelfde raadsleden vrijwel niets is te merken.

Het opzetten van een weblog kost niets en vraagt geen bijzondere kennis van zaken. Ieder raads- en commissielid zou dus (zonder verdere kosten voor hemzelf) zijn kiezers kunnen informeren over wat hem bezig houdt op het gebied van de gemeentelijke politiek.

Slechts drie doen dat ook daadwerkelijk, Quasten en Bokhove en Langbroek. De link naar hun weblogs staan op deze site

Kuijsten, Kok en Franx hebben in naam een weblog, maar publiceren daar nauwelijks iets op,

De rest doet er het zwijgen toe.

Het lijkt me dat deze computervergoeding alleen gegeven moet worden aan raadsleden (en commissieleden) die hem gebruiken om hun kiezers te informeren.

De overgrote meerderheid die dat niet nodig vindt, mag het wat mij betreft (net als de rest van de bevolking) doen zonder gemeentelijke bijstand. Scheelt per raadsperiode al gauw zo’n 20.000 euro aan belastinggeld.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: