Leuke Leuzen

op

Riep gedeputeerde Heller nog vol bravoure dat het “speelkwartier” over was. In Stede Broec roepen ze minstens even strijdlustig terug dat in dat geval de “bovenmeester” het maar moet bepalen, lees ik in het NHD van 24 januari.

Het gaat in beide gevallen om de samenvoeging van Stede Broec en Enkhuizen. Stilletjes hoop ik dat ook Andijk zich daar bij aansluit, maar zolang Stede Broec niet met Enkhuizen wil, is daar geen kans op.

Dus niet alleen het CDA is tegen, ook coalitiegenoot de Onafhankelijke Partij. Beiden lijken zelfs om de eer te strijden wie er als eerste tegen was.

Een en ander zal wel te maken hebben met de aanstaande verkiezingen, maar het is de vraag of die kortzichtigheid ook daadwerkelijk door de bevolking zal worden beloond.

Dat neemt niet weg, dat ik de leuzen (waarmee ze elkaar bestoken) wel leuk vind.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Leuke Leuzen”

 1. Veel van de kosten die je noemt zouden evengoed gemaakt zijn omdat men in de bestaande situatie aan de grenzen van zijn mogelijkheden zit.
  Het nieuwe gemeentehuis van Drechterland kost geld, maar het opwaarderen van alle bestaande gemeentehuizen zou ook geld gekost hebben.
  In Enkhuizen wordt al jaren gesproken over de herhuisvesting van gemeentewerken in de Westerstraat. Bij een fusie zal dat ongetwijfeld gebeuren, maar je mag de kosten daarvan niet alleen maar “het gevolg” van een fusie noemen.

  Like

 2. Gezien het feit dat fusies minimaal vijf jaar voor een onzekere, financieel lastig periode met vaak veel bezuinigingen, opleveren, is het logisch om die factor mee te nemen.

  Like

 3. Nee, de mentaliteit van het gaat ons goed, laat de rest maar barsten is iets waar we bewondering voor moeten hebben.
  Stede Broec is qua inwonertal de grootste van de drie, laten ze nu ook eens de kar trekken wat voorzieningen betreft, waar de rest van ons van kunnen genieten, zonder ervoor te hoeven te betalen.

  Like

 4. Voorlopig vind ik meehuilen met de groeidenkers in het bos pas kortzichtig. Maar misschien kan dat wel -net als de GroenLinks gedeputeerde- worden afgedaan als “emotie”. :-O Da’s tenminste een makkelijke manier om het nergens meer over te hoeven hebben.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: