Dure Cursus

oostendeIn de Enkhuizer Krant van 23 januari lees ik dat de linkse oppositie (met uitzondering van de SP) in de presidium bijeenkomst, best bereid is om 20 tot 40 duizend euro uit te geven voor een onderzoek.

Deze keer naar de besluitvorming rond het SMC. “Zodat er lessen kunnen worden geleerd voor de toekomst”, wordt er bij gezegd.

Het lijkt me dat deze raadsleden een tamelijk dure cursus voor zichzelf uitgezocht hebben. Mijn eerste (gratis) les voor de oppositie is, dat een dergelijk onderzoek niets nieuws zal opleveren en dus een enorme verspilling van geld is.

De vraag is namelijk, wanneer wist het college dat bouwbedrijf Scholten (gelet op de gestelde eisen) praktisch gesproken niet meer meedeed aan de bieding.

Het antwoord op die vraag lijkt me niet zo ingewikkeld. Op het moment dat Scholten haar bieding deed.pluim

Zowel College als leden van de Raad konden op dat moment constateren dat de bieding niet aan de gestelde eisen voldeed. Ook bouwbedrijf Scholten zal dat geweten hebben.

Wat is hier nu eigenlijk het probleem? Dat het college de raadsleden niet nadrukkelijk heeft gewaarschuwd dat Scholten niet voldeed aan de (door de raad goedgekeurde) biedingeisen?

Dat Scholten verzweeg dat hij niet aan de biedingeisen voldeed, maar raadsleden voor zijn karretje probeerde te spannen, om de order alsnog binnen te kunnen halen?

Of zijn het de raadsleden zelf, die gewoon niet goed hebben zitten opletten, maar zich wel hebben laten opjutten?

De uitkomst van het rapport zal zijn, van alle drie een beetje en we zijn weer 40.000 euro armer.

stella2Veel interessanter vind ik een onderzoek naar het besluitvorming over de afkoop van de Uilenbanen, waar men (naar mijn mening) volstrekt overbodig meer dan een half miljoen aan belastinggeld heeft uitgegeven.

Hieruit zijn volgens mij veel belangrijker lessen te leren.

Zowel voor het College, als de Raad.

Om er voor te zorgen dat ze die lessen leren, zal ik de uitkomsten van dat onderzoek ruim voor de volgende verkiezing bekend maken.

Hebben we in ieder geval iets om over te praten.

Dat onderzoek doe ik gratis, maar wel in mijn eigen tempo.

De eerst vragen in het kader van mijn onderzoek zijn; welke fractievoorzitters waren er aanwezig tijdens het besloten Presidium overleg op 16 december. Waarom was het besloten en waar kan ik de notulen van die vergadering vinden? Zodra ik daar een antwoord op heb laat ik het weten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: