Gratis geld.

enkactief

Dank zij subsidie van de provincie hebben we nu een openbaar toilet achter de Hema. Als je vroeger nodig moest, ging je naar de lunchroom, bestelde je uit beleefdheid een kopje koffie  en deed wat je moest doen.

Dat is natuurlijk wat duurder dan de 20 cent die gemeente rekent voor haar toilet, maar op doordeweekse dagen en tijdens winkeluren voldeed deze oplossing.

Dank zij de provincie hebben we ook de Kat -en hondbrug. Uiteraard konden we een subsidie van 270.000 niet laten liggen. Ook Enkhuizen Aktief dankt zijn bestaan aan een subsidie van 185.000 euro. Ditmaal van het rijk geloof ik. Was die er niet geweest, dan was ook Galm+ er niet geweest. Het fantastische project, waarbij ouderen die nu te weinig bewegen, opgewekt worden door de gemeente om dat 10 weken lang toch te gaan doen.

Dit zijn maar een paar voorbeelden, er zijn er ongetwijfeld meer te geven.

Gemeentebeleid lijkt hierdoor verdacht veel op subsidiebeleid.

Veel ambtenaren zijn druk doende met het speuren naar subsidiepotjes die door weer andere ambtenaren worden beheerd, zodat ze uit de opbrengsten van die potjes externe deskundigen aan het werk kunnen zetten, waarover zij dan weer de “regie” mogen voeren.

Volgens mij moet dat eenvoudiger en efficiënter kunnen, want alle die potjes moeten toch eerst gevuld worden, voordat ze leeg gemaakt kunnen worden.

Dat vullen gebeurd natuurlijk door middel van belastingen, accijnzen, en de toeslagen die men weet te verzinnen.

Maar om een of andere reden denken Nederlanders, dat als ze ergens weer een subsidie voor los weten te peuteren, (het kost altijd moeite) dat het gratis geld is. Was het maar waar.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: