Opletten

clipHet aanvankelijk door de raad beschikbare krediet voor realisatie van de kat- en hondsbrug bedroeg 590.000 euro. De realisatie bleek 220.000 euro meer te kosten dan was geraamd en als ik het goed begrijp is het einde nog niet in zicht.

Er hebben dus een paar mensen niet zitten op te letten. Dat mag je natuurlijk niet zo maar concluderen. Daar moet eerst een rapport over komen. Van een externe deskundige.

Dat rapport is inmiddels gereed en kunt U hier lezen. Dinsdag wordt het behandeld in de commissie grondgebied.

Het bevat een aantal suggesties die het opletten in de toekomst zal moeten verbeteren.

Voordeel is dat de ramingen wat realistischer worden. Nadeel is dat het maken van ramingen (en daarmee de totale kosten van elk project) duurder worden.

Tel uit je winst.

Overigens had wat mij betreft de Raad ook wel beter op mogen letten toen ze besloot om 1 miljoen (inclusief btw) uit te geven aan een brug over een stukje doodlopend water.

Dempen had ook gekund, hadden we nu een leuk parkeerterreintje gehad  en minder ellende.

Maar dat is “water under the bridge” zoals de Engelsen zeggen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Opletten”

  1. daarom moeten er straks meer auto over heen rijden nu maar hopen dat er niet al te zware vrachtwagens er over gaan net als bij de hollandsebrug kunnen de burgers van Enkhuizen weer geld en tijd er in steken! Mijn advies lekker dicht maken die stinksloot of ligt daar nog een woonboot van een vriendje uit de raad. Wat daar zijn ze in Enkhuizen ook goed in elkaar helpen net als bij de tensinbanen op het Enkhuizerzand als je proces kosten er ook nog eens van afhaald nee deze eigenaar krijgt geld toe en die zuinige buurman die koopt het niet een duur stukje parkeergrond en lekker goed koop voor Sprookjeswonderland oja ze hadden minder bezoekers, heeft hij weer kaartjes weg gegooit.Dit is voor geen mens te meten hoeveel of weinig bezoekers er komen.Maar slim is die kabouterwel net een tovenaar.

    Like

  2. Ja chris, of men had het gedempt voor een leuk boulbaantje in de stad!!(en goedkoper)en multifuncioneel (harddraverij),maar nee een stukje stinkend water wat nog geld kost aan onderhoudt ook. Maar wat dacht je van een pleintje met de immers door ieder in enkhuizen vergeten muziekkapeletje,hoor je nooit meer wat over.Ach als ze maar met HET bruggetje Hoog van de Toren kunnen blazen he

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: