Poel des verderfs

Tijdens de bijeenkomst over de stadsvisie deed de inleider een paar wanhopige pogingen de zaal tot revolutionaire toekomstplannen te bewegen.

Ik had zo’n plan, maar mijn vrouw vond het niet verstandig dat ik dat naar voren zou brengen. Ook al omdat de bijeenkomst werd uitgezonden door Radio Enkhuizen.

Oudezijds Voorburgwal
Oudezijds Voorburgwal

Wat behelsde dit plan. Eerder had Enkhuizen al een beroep gedaan op burgemeester van Thijn om de Olympische Winterspelen naar Enkhuizen te halen. Misschien moesten we hem een nieuwe kans geven om een andere wereldattractie naar Enkhuizen te halen.

Nu de huidige burgemeester van Amsterdam bezig is om de wereld beroemde Amsterdamse “roze buurt” qua capaciteit tot de helft terug te brengen, ontstaat er een gat in de markt dat Enkhuizen makkelijk zou kunnen opvullen.

Onze Zuiderhavendijk kan (qua uitstraling) zeker de vergelijking met de Ouwe Zijds doorstaan.

De afstand tussen station en eindbestemming is geringer dan in Amsterdam. Ook zeebonken zijn grote delen van het jaar ruimschoots beschikbaar. Verder zou de NS speciale dagkaarten kunnen gaan verkopen. Spoorverdubbeling komt binnen handbereik.

Het hele jaar door toeristen, niet 1 keer per jaar lichtjes avond op het ’t Suud, maar het hele jaar door.

Zuiderhavendijk
Zuiderhavendijk

We hebben al een hoerenjacht, even doorpakken en we kunnen zonder een al te grote investering van de gemeente een hele hoerenbuurt realiseren, waar we wereldberoemd mee kunnen worden.

Volendam, kan het schudden. Onze klederdrachten op de Zuiderhavendijk winnen het met twee vingers in de neus van de klederdrachten die ze in Volendam in de aanbieding hebben.

Ik acht burgemeester Baas hoog, maar het lijkt me toch dat de eerste zakelijke contacten met de ondernemers in deze branche door een expert gelegd moeten. Oud burgemeester van Thijn dus.

Verder ook niet kleinzielig zijn met een budget voor werkbezoeken door Raadsleden aan deze fascinerende industrie.

Maar als gezegd, mijn vrouw vond het niks en de ervaring leert, dat als vrouwen iets “niks” vinden het meestal ook niet gebeurd.

Mijn revolutionaire plan zal dan ook wel dezelfde weg gaan als het reuzenrad en de lommerrijke wooneilanden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: