Enkhuizen Naïef.

De tweede bijeenkomst over de stadsvisie Enkhuizen 2030 was aanzienlijk minder goed bezocht dan de eerste bijeenkomst in de Westerkerk.

Enkhuizen Naief
Enkhuizen Naief

Deze keer waren er een fors aantal kritische vrienden aanwezig. De eerste vraag aan hen ging uiteraard over hun geloofsbrieven, wat er in Enkhuizen meestal neerkomt op de vraag of je er geboren bent of niet. Ook belangrijk, woon je binnen de vesting.

Zo niet, dan wordt je al snel beschouwd als een Sudeten Enkhuizer.

Het merendeel van de kritische vrienden kon deze lakmoesproef niet doorstaan. Opvallend veel vrouwen overigens, waardoor het met de kritiek ook best meeviel.

Probleem is natuurlijk dat, of je vindt de hele procedure flauwekul (ik dus), of je gaat er in mee en dan heeft het weinig zin kritiek te hebben op de toekomstverwachting van anderen.

Wie is er tegen economische vooruitgang, wie is er tegen meer werkgelegenheid, wie is er tegen een prettiger leefomgeving? Niemand.

Vraag is alleen, hoe realistisch is het om te denken dat een gemeentebestuur, dat zich nu al verslikt bij de restauratie van een paar bruggen of de herinrichting van een recreatieoord, stappen moet gaan ondernemen op basis van adviezen van mensen die voor het merendeel de streefdatum niet zullen halen.

Bovendien, als je al over 2030 wilt praten, dan lijkt het nuttig daar de buurman Stede Broec bij te betrekken. Die beschikt namelijk wel over het grondgebied waar al die mooie toekomstplannen kunnen worden gerealiseerd.

Dus zo snel mogelijk op naar Enkhuizerbroec. Alles binnen de vesting kan dan blijven zoals het is, tot grote tevredenheid van degenen die er nu al wonen.

Of het met de watersport en het toerisme zo goed blijft gaan als het nu gaat, merken we dan vanzelf wel.

Tot slot, de catering was weer uitstekend. Smaakvolle wijn. Laat dat maar aan de burgemeester over.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: