In beweging.

De afgelopen week hebben 27 mensen ingelogd op een relatief oud bericht ” Echtgenoot van het jaar verkiezing”.  De reden hiervoor kan alleen maar zijn dat een lezer de link van dat bericht heeft doorgestuurd naar vrienden en bekenden, waarvan een aantal hen hem verder doorgestuurd heeft naar hun vrienden en  bekenden.

De echtgenoot van het jaar verkiezing is een flauwekulletje. Maar wat de gang van zaken illustreerd is, dat als één lezer in beweging komt, hij makkelijk  27 anderen ook in beweging kan brengen. . Dat is de magie van het internet. We roepen wel met zijn alleen dat we niks kunnen doen, maar dat is (dank zij het internet en email) verleden tijd.

Want wat voor een flauwekulletje geldt, geldt namelijk ook voor een wat serieuzer bericht als “Sportkantine” .

Daarin zet ik me af tegen de opvatting die bij onze bestuurders lijkt te leven, dat drankmisbruik door jeugdigen voor een belangrijk deel veroorzaakt wordt door drankgebruik in sportkantines en dat zij dus “maatregelen” moeten nemen om dat een halt toe te roepen.

Mijn inschatting is, dat de leden van sportverenigingen er geen enkele baat bij hebben dat hun kantine uitgroeit tot een poel des verderfs en dat ze zelf mans genoeg zijn er voor te zorgen dat dit niet gebeurd.  Kortom, dat ingrijpen door de overheid overbodig en voorbarig is.

Helaas is dat van mijn kant niet meer dan een inschatting. Daarom zou het leuk zijn als dat berichtje zou worden doorgestuurd naar mensen die daarmee ervaring hebben en vanuit die ervaring op dat berichtje zouden kunnen reageren.

Dus wie een bestuurder van een sportvereniging kent of iemand die  vrijwilliger is in een sportkantine, stuur het bericht dan eens door. Komen de echte deskundigen ook eens aan het woord.

Hoe dat doorsturen ook alweer ging leest U hier.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s